HOME aamenu ☰ MENU
Dronten,  15-02-07  auteur: Radboud de Roos

Pallas 1 is los

Pallas 1 heeft zich door een 6 1/2 - 1 1/2 overwinning op Dronten vrijwel zeker gehandhaafd in de eerste klasse.

Het liep inderdaad vrij soepel. We speelden in een manege.
We moesten Morris eerst overtuigen dat we niet tussen de paarden speelden voordat hij naar binnen durfde, maar we waren ruim op tijd. Het begon wel slecht.
Jan-Willem overzag wat en verloor zijn dame en moest al vrij snel opgeven. Gelukkig is Chris Rindertsma de laatste tijd goed in vorm en al na 17 zetten stond zijn tegenstander mat. 1-1.
Daarna duurde het even. Guido had al vrij snel een pion gewonnen en had twee vrijpionnen op de damevleugel, dat zag er goed uit.
Pim's tegenstander was voortvarend aan het aanvallen waardoor Pim's paarden tijdelijk naar slechtere velden moesten, maar zijn tegenstander moest daarvoor wel zijn pionnenstelling op de koningsvleugel verzwakken.

Eric kwam wel goed uit de opening en had meer tijd. Morris was nog niet zo tevreden over zijn stelling en ik kwam behoorlijk goed uit de opening.
Ik kreeg twee vrijpionnen in het centrum, maar die waren wel wat ver opgerukt en de zwarte pionnen op de koningsvleugel konden gevaarlijk gaan worden. Guido en Pim waren als eerste klaar. Guido's vrijpionnen waren beslissend en de zwaktes van Pim's tegenstander op de koningsvleugel werden zijn tegenstander fataal nadat hij kort moest rokeren met een pion op h3 en g5! Eric was de volgende die een punt kon bijschrijven.
Stijn kon dit keer niet meedoen, maar Eric speelde een goed invalsbeurt. Zijn betere stelling en de tijd die ging meespelen zorgden voor stukwinst en de partij. 4-1 inmiddels.
De bovenste drie borden waren nog bezig en dat zag er wel goed uit. Morris kwam me op een gegeven moment vertellen dat hij dacht dat hij ging verliezen, maar verdedigde knap.
Koen kwam goed uit de opening, begon toen te prutsen, maar ging uiteindelijk met een goede stelling de tijdnoodfase in.
Zelf had ik met veel kunst en vliegwerk mijn vrijpionnen behouden en kon op een gegeven moment afwikkelen naar een eindspel waarin mijn ver opgerukte vrijpionnen de winst verzekerden. 5-1, de winst was binnen.
Koen wist in tijdnood een stuk te winnen en zijn tegenstander te vlaggen en Morris wist met een fraaie paardmanoeuvre de laatste pion van zijn tegenstander af te ruilen waarna het remise werd. 6,5 -1,5 dus.

Wij zijn veilig en gaan proberen de volgende ronden ook "gewoon" te winnen.